Sałatka z fasolką czerwoną na kolację

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolka czerwona

    1 puszka
  • cebula czerwona

    1 szt
  • pomidory koktajlowe (czerwone)

    8 szt
  • przyprawa do sałatek

    1 szczypta
  • sól do smaku

  • oliwa

    2 łyżki
  • pieprz czarny mielony

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolkę z puszki odlewamy z wody, wrzucamy do miski. Cebulkę czerwoną lub białą obieramy i kroimy na dość drobne kawałki, wrzucamy do miski. Pomidory obieramy ze skórki, wcześniej je sparzamy, kroimy na pół i wrzucamy również na wierzch sałatki.

Polewamy oliwą z oliwek.

Przyprawiamy solą i pieprzem i delikatnie mieszamy.

Wykładamy na talerze.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia561 28.05.2015 09:39
muszę ja zrobić bo to moje smaki
Futka 28.05.2015 09:35
Świetna propozycja na smaczną sałatkę :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat