Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kapusta czerwona
35 dag -
fasola Jaś
12 dag -
jabłko
1 sztuka -
cebula
0,5 sztuki -
sok z cytryny
2 łyżki -
sól, pieprz, cukier
do smaku -
oliwa
2 łyżki
Sposób przygotowania
Namoczoną fasolę gotujemy do miękkości, odcedzamy i studzimy. Jabłko trzemy na grubych oczkach. Cebulę kroimy w drobną kostkę.
Gotową kapustę, groch, cebulę i jabłko mieszamy ze sobą. Przyprawiamy solą, pieprzem i cukrem. Skrapiamy oliwą.
Sałatkę tą można także zmieszać z niewielką ilością majonezu.
Sałatka ta stanowi atrakcyjny i pożywny dodatek do obiadu.
Komentarze (4)
Nie masz konta? Zarejestruj się