Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z fasoli i czerwonej kapusty

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 35 dag
fasola Jaś 12 dag
jabłko 1 sztuka
cebula 0,5 sztuki
sok z cytryny 2 łyżki
sól, pieprz, cukier do smaku
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z fasoli i czerwonej kapusty

Czerwoną kapustę szatkujemy i gotujemy na pół miękko w lekko osolonej wodzie. Ugotowaną odcedzamy i mieszamy z sokiem z cytryny. Następnie pozostawiamy do ostygnięcia.
Namoczoną fasolę gotujemy do miękkości, odcedzamy i studzimy. Jabłko trzemy na grubych oczkach. Cebulę kroimy w drobną kostkę.
Gotową kapustę, groch, cebulę i jabłko mieszamy ze sobą. Przyprawiamy solą, pieprzem i cukrem. Skrapiamy oliwą.

Sałatkę tą można także zmieszać z niewielką ilością majonezu.

Sałatka ta stanowi atrakcyjny i pożywny dodatek do obiadu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 23.01.2014 00:36
Na pewno smaczna.
caralajna 02.10.2013 07:18
bardzo smaczna
Monia 01.10.2013 08:48
Pewnie całkiem smaczna ;)
paulina2157 01.10.2013 07:01
super połączenie, ładnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak