Sałatka z fasoli i czerwonej kapusty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta czerwona

    35 dag
  • fasola Jaś

    12 dag
  • jabłko

    1 sztuka
  • cebula

    0,5 sztuki
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • sól, pieprz, cukier

    do smaku
  • oliwa

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czerwoną kapustę szatkujemy i gotujemy na pół miękko w lekko osolonej wodzie. Ugotowaną odcedzamy i mieszamy z sokiem z cytryny. Następnie pozostawiamy do ostygnięcia.
Namoczoną fasolę gotujemy do miękkości, odcedzamy i studzimy. Jabłko trzemy na grubych oczkach. Cebulę kroimy w drobną kostkę.
Gotową kapustę, groch, cebulę i jabłko mieszamy ze sobą. Przyprawiamy solą, pieprzem i cukrem. Skrapiamy oliwą.

Sałatkę tą można także zmieszać z niewielką ilością majonezu.

Sałatka ta stanowi atrakcyjny i pożywny dodatek do obiadu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 23.01.2014 00:36
Na pewno smaczna.
caralajna 02.10.2013 07:18
bardzo smaczna
Monia 01.10.2013 08:48
Pewnie całkiem smaczna ;)
paulina2157 01.10.2013 07:01
super połączenie, ładnie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat