Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z czerwonej kapusty z nektarynką

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 1 mała główka
naktarynka 4 szt
papryka czerwona 2 szt
cukier 4 łyżki
woda 1 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
ocet winny 75 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z czerwonej kapusty z nektarynką

Kapustę obieramy z wierzchnich liści i szatkujemy. Papryki pozbywamy gniazd nasiennych i kroimy w cienkie paseczki. Z nektarynek pozbywamy się pestek i kroimy je w kostkę. Do garnka wkładamy kapustę, nektarynki i paprykę, zalewamy wodą i prużymy aż kapusta lekko zmięknie. Przyprawiamy odrobiną soli i świeżo mielonego pieprzu. Wsypujemy cukier i wlewamy ocet winny. Gotujemy całość ok. 15 min i przekładamy gorące do wyparzonych słoików. Tak przygotowana kapusta jest świetną sałatką do obiadu lub na tosty. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak