Sałatka z awokado i wędzonego łososia

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś wędzony plastry

    200 g
  • awokado

    1 szt
  • mieszanka sałat

    1 op
  • pomidorki koktajlowe

    10 szt
  • ogórek sałatkowy

    1 szt
  • cebula czerwona

    1 szt
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • oliwa

    3 łyżki
  • ocet winny

    1 łyżka
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidorki przekroić na pół ,cebule i ogórek pokroić w kostkę ,awokado w kostkę ,skropić sokiem z cytryny aby nie ściemniało.Przygotować sos:oliwę wymieszać z octem winnym ,dodać sól i pieprz do smaku.Sosem zalać warzywa i dokładnie wymieszać.Sałatę wyłożyć na półmisek ,nałożyć na wierzch warzywa nasiąknięte sosem .Plasterki łososia zwinąć w ruloniki ,ułożyć w sałacie.Podawać z tostami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
smile 22.01.2012 17:58
rewelacja =)
aga130982 17.01.2012 07:43
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat