sałatka wiosenna z tuńczyka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rzodkiewka

    1 pęczek
  • cebula dymka

    1 pęczek
  • sałata lodowa

    4 liście
  • sos

  • majonez

    2 łyżki
  • śmietana

    2 łyżki
  • gin

    1 łyżeczka
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
  • curry

    szczypta
  • sól do smaku

  • cukier

    szczypta
  • natka pietruszki

    1 łyżka
  • tuńczyk w sosie własnym

    1 puszka
  • jaja na twardo

    3 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Składniki sosu dokładnie mieszamy i schładzamy.Rzodkiewki myjemy i osuszamy i kroimy w plasterki,jajka kroimy w pół plasterki tuńczyka osączamy i dymkę i część listków z rzodkiewek drobno kroimy,a sałatę rwiemy na małe kawałki.Wszystko ze łączymy polewamy sosem i delikatnie mieszamy,posypujemy natką pietruszki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dianix 27.02.2012 20:01
sałatkla ajajajajaj, dawno nie jad łam, z tuńczykiem

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat