Sałatka wielkanocna warzywna z jajkiem i białą kiełbasą

Sałatka wielkanocna warzywna z jajkiem i białą kiełbasą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    3 sztuki
  • biała kiełbasa

    4 sztuki
  • brokuł

    1 sztuka
  • sałata lodowa

    1 sztuka
  • kukurydza w puszcze

    1 sztuka
  • pomidory

    3 sztuki
  • rzeżucha

  • majonez

    3 łyżki
  • jogurt naturalny

    4 łyżki
  • bazylia

  • papryka czerwona

    1/2 sztuki
  • cebula czerwona

    1 sztuka
  • czosnek granulowany

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo. Warzywa: pomidory, paprykę, sałatę, brokuł i cebulę umyć i oczyścić. Cebulę obrać i pokroić w księżyce i wsypać do miski. Pomidora pokroić w kostkę lub ćwiartki. Kukurydzę odsączyć z zalewy i wsypać do półmiska. Jajka ugotowane pokroić w większą kostkę lub ćwiartki. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w kostkę. Od brokuła odciąć tylko różyczki i ugotować je na parze lub w wodzie, a następnie dodać do miski. Przygotować sos z jogurtu, majonezu, czosnku i bazylii. Ugotować białą kiełbasę, obrać ze skórki, i pokroić w plastry po ukosie. Do całości dodać rzeżuchy i wymieszać w przygotowanym sosem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

suzana

16.04.2012 15:54
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat