sałatka szpinakowo truskawkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak

    50 dag
  • truskawki

    20 dag
  • melon

    1 szt
  • orzechy włoskie

    15 dag
  • jogurt naturalny

    1 szkl
  • sok z czarnej porzeczki

    1 szkl
  • cukier

    1 łyżeczka
  • żurawina

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

szpinak przebieramy myjemy i osączamy wkładamy do miski truskawki myjemy usuwamy szypułki osuszamy i kroimy w plasterki melona obieramy i kroimy w kostkę do szpinaku wsypujemy truskawki i melona dodajemy żurawinę i orzechy dokładnie mieszamy jogurt sok mieszamy z cukrem polewamy sałatkę tuż przed podaniem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Justyna Jussstiii 30.11.2011 14:08
super
M-W 28.11.2011 09:14
szpinak i truskawki ciekawe połaczenie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat