Sałatka śledziowa po prowansalsku

Sałatka śledziowa po prowansalsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rodzynki

    10 dag
  • oliwa

    1/2 szklanki
  • cynamon

    1/2 łyżeczki
  • filety śledziowe

    25 w oleju
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Sałatka śledziowa po prowansalsku

Śledzie odsączyć z zalewy olejowej i pokroić w kostkę. Rodzynki opłukać, odsączyć na sitku i namoczyć w bardzo ciepłej wodzie. Po pięciu minutach odsączyć. W salaterce układać na przemian warstwami śledzie i rodzynki. Każdą warstwę posypać pieprzem, zielem i cynamonem, zalać oliwą i odstawić do lodówki na 2 godziny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

ankaryba 17.07.2013 10:44
smaczna :-)
IKrakowianka 07.07.2012 21:01
super sałatka
Barbara55 07.03.2011 15:54
śledzie i rodzynki to wymarzone połączenie każdego smakosza
kielcok1 13.02.2011 15:24
bo ciotka pewnie z prowansji
Iwusia 21.11.2010 14:30
Moja ciotka taką sałatkę robi, zawsze tylko u niej jadam :)))

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat