Sałatka makaronowa z tuńczykiem i brzoskwiniami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron

    200 g (w kształcie ryżu)
  • tuńczyk w sosie własnym

    2 puszki
  • brzoskwinie w puszce

    1 puszka
  • groszek konserwowy

    1 puszka
  • kukurydza w puszce

    1 puszka
  • jajka

    4
  • sos

    3 łyżki (chrzanowego)
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy al dente ,studzimy. Jajka gotujemy na twardo ,studzimy ,kroimy w kostkę. Groszek ,kukurydzę i tuńczyka odsączamy z zalewy ,brzoskwinie kroimy w dużą kostkę. Wszystkie składniki wrzucamy do miski i razem z sosem chrzanowym dokładnie ze sobą łączymy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 21.12.2014 20:31
ciekawy przepis :)
Mira85 21.12.2014 16:15
pyszne połączenie smaków
Adam/ZUB3R 21.12.2014 16:06
ciekawa sałatka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat