Sałatka gyros - warstwowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    1
  • kapusta pekińska

    1
  • kukurydza

    5 łyżek
  • fasolka czerwona

    3 łyżki
  • ogórki konserwowe

    2
  • majonez

  • ketchup

  • olej

  • przyprawa do gyrosa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

piers kroimy w kostke, smażymy na 4 łyżkach oleju, a następnie dodajemy 2 łyżeczki przyprawy i smażymy jeszcze 3 minuty. kapuste drobno szatkujemy, układamy w pólmisku, dajemy troche miesa, majonez i ketchup, na to fasolke, kukurydze i ogórka pokrojonego w kostke, na to kolejną warstwe wszystkiego. Na sam koniec dajemy warstwe kapusty, miesą i dekorujemy majonezem i ketchupem. Ładnie wygląda jeśli salatke podamy w szklanym naczyniu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Malinka 29.01.2014 09:00
Bardzo ją lubię, jest przepyszna!
Stenka 18.04.2013 07:59
apetyczna sałatka
rjustysia 18.07.2012 09:49
Świetnie wygląda :) mnóstwo kolorów
Paulina33 04.04.2012 09:16
podobna do tej co robię ja :)
aacaac 10.12.2011 08:33
lubię
ewelina/bunia 21.04.2011 13:06
bardzo lubię
mysza666 04.03.2011 17:25
Napiszę tylko słowo...pycha
Mati13 28.02.2011 19:38
pysznie się prezentuje! :)
Magdalena/26Mooi 27.02.2011 13:15
elegancka!;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat