Saładka kebab

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

ml

gniazd

łyżeczka

łyżka

szklanka

mięso

  • pierś z kurczaka

warzywa świerze

  • pomidory

    2
  • ogórek

    1
  • kapusta pekińska

    1

warzywa z puszki

  • kukurydza w puszce

  • fasola czerwona z puszki

dodatki

  • sól

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • przyprawa kebab- gyros Prymat

  • majonez

  • ketchup pikantny

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Saładka kebab foto
Piersi Pokroić w kostkę ok 1cm x 1cm x 1cm. Przyprawić solą, pieprzem i przyprawą do kebabu. Odstawić na ok 30min żeby przeszło przyprawami. Na patelni rozgrzać olej. Na rozgrzaną patelnie włożyć przyprawioną wcześniej pierś. Podczas smażenia można dla lepszego smaku dodawać przyprawy do gyrosu. Po usmażeniu wsypać do naczynia żaroodpornego, odstawić do ostygnięcia.
Krok 2 - Saładka kebab foto
W między czasie można obrać i pokroić w kostkę ogórek, oraz pokroić w kostkę pomidory.
Można też drobno pokroić kapustę pekińską.
Z kukurydzy i fasoli należy odlać płyn, w których się moczą. Dodatkowo fasole możne wypłukać w wodzie, ponieważ często bliżej dna puszki pojawia się nieapetycznie wyglądający osad.
Krok 3 - Saładka kebab foto
Do ostygniętej piersi dorzucamy pomidorki, ogórka, kukurydzę, fasolę i połowę kapusty. Dodajemy 2łyżki majonezu i 2 łyżki keczupu. Wszystko dokładnie mieszamy i wygładzamy górę.
Krok 4 - Saładka kebab foto
Na górę rozsmarować 2 łyżki majonezu. Zrobić szlaczki z keczupu i obsypać dookoła pozostałą nam kapustą.
Całość pozostawić na ok.2 godz. w chłodnym miejscu, aby wszystko dobrze przeszło przyprawą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agnieszka214 09.05.2015 20:34
Pyszna sałatka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat