Ryż z groszkiem, czyli zupa na kości schabowej :)

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kości schabowe

    1 szt
  • ryż

    3/4 szklanki
  • marchew

    1 szt
  • groszek mrożony

    200 g
  • śmietana 12%

    3 łyżki
  • mąka pszenna

    1 łyżeczka
  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
  • oregano

    do smaku
  • seler nać

    do wywaru
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Ryż z groszkiem, czyli zupa na kości schabowej :) foto
Z kości i naci selera przygotować wywar. Gotować ok. 30 min.
Krok 2 - Ryż z groszkiem, czyli zupa na kości schabowej :) foto
Następnie kość i seler wyciągnąć i dodać opłukany ryż, gotować ok. 10 min.
Krok 3 - Ryż z groszkiem, czyli zupa na kości schabowej :) foto
Dodać startą na dużych oczkach marchewkę i groszek, doprawić do smaku i gotować ok. 10 min.
Krok 4 - Ryż z groszkiem, czyli zupa na kości schabowej :) foto
Z mąki i śmietany przygotować zawiesinę, którą zagęszczamy zupę. Dodać obrane mięso z kości.
Krok 5 - Ryż z groszkiem, czyli zupa na kości schabowej :) foto
Przed podaniem można dodać gałązkę świeżego oregano.
SMACZNEGO!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
fotoviderek 17.03.2015 07:39
Ciekawe i smaczne połączenie :)
VioletoweKucharzenie 17.03.2015 07:35
pyszna zupka:-)
Malinka 16.03.2015 20:57
Dzięki za czujność, już poprawiam :)
Renata9 16.03.2015 20:34
@Malinko, pyszna zupka, aż zjadłaś literkę "c" z tytułu :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat