Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ruskie pierogi

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1/2 kg
sól do smaku
ziemniaki 1 kg
cebula 1 sztuka
pieprz do smaku
woda 200 (ciepła)
twaróg 1/2 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Ruskie pierogi

Kroki postępowania

1
Ziemniaki obieramy, gotujemy w lekko osolonej wodzie. Następnie wraz z twarogiem przeciskamy przez praskę. Cebulę obieramy, drobno kroimy i podsmażamy. Dodajemy do farszu. Całość dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 1 - Ruskie pierogi foto
2
Na stolnicę wysypujemy mąkę. Powoli wlewamy ciepłą wodę i wyrabiamy ciasto.
Krok 2 - Ruskie pierogi foto
3
Następnie rozwałkowujemy na cienki placek i szklanką wykrawamy krążki. Nakładamy na każdy farsz i dokładnie sklejamy. Wrzucamy do gotującej, osolonej wody i gotujemy, aż wypłyną. Podajemy z podsmażaną cebulką. Smacznego
Krok 3 - Ruskie pierogi foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 09.03.2014 18:57
uwielbiam takie
jozefinach 22.09.2013 09:12
Moje ulubione.
halina17 21.09.2013 16:42
Smaczne pierogi bardzo lubię.
Czarnula87 20.09.2013 19:36
ruskie o każdej porze dnia zjem
sylwia_mc 20.09.2013 19:34
Tradycyjny smak nie do pobicia
izapozdro 20.09.2013 19:24
nie ma to jak dobre pierogi :)
SylwiaMagdaSabin 20.09.2013 19:23
pyszne pierogi
Zdzisław 20.09.2013 19:05
ale dobre pierogi
Aleksandra/Olcia 20.09.2013 19:00
mniam mniam
sanielcia 20.09.2013 18:58
domowe najlepsze :)
ao_12 20.09.2013 18:45
no i narobiłaś mi smaka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak