Rulony z szynki z brzoskwinią

Rulony z szynki z brzoskwinią

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka wędzona

    12 plastrów
  • chrzan świeżo starty

    1 łyzka
  • ketchup

    2 łyżki
  • jajko ugotowane na twardo

    3 szt
  • majonez tradycyjny

    4 łyżki
  • śmietana

    3 łyżki
  • groszek konserwowy

    2 łyżki
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
  • brzoskwinie w puszce

    3-4 szt
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Rulony z szynki z brzoskwinią

Żółtka przetrzeć przez sitko, brzoskwinie posiekać, połączyć z żółtkami, chrzanem i keczupem, doprawić solą i pieprzem. Plastry szynki posmarować nadzieniem i zwinąć w rulony które układamy na półmisku i polewamy majonezem wymieszanym z ubitą śmietaną i groszkiem dekorujemy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Magula 13.12.2011 12:57
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat