Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rukolowa sałatka z oliwkami

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

paluszki krabowe 5 szt
oliwki zielone 1/2 opakowania
papryka żółta 1 szt
rukola 1/2 opakowania
cebula 1/2 szt
sos balsamiczny
olej roślinny 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Rukolowa sałatka z oliwkami

Rukolę myjemy i osuszamy w wirówce do sałaty. Układamy sałatę na talerze. Oliwki odcedzamy z zalewy. Paprykę żółtą myjemy osuszamy i kroimy w paseczki. paluszki krabowe kroimy w mniejsze kawałki. Na sałacie układamy paluszki, paprykę i oliwki. Całość solimy do smaku , doprawiamy pieprzem , kropimy olejem i polewamy sosem balsamicznym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna__s 07.02.2014 21:45
Pyszności. I do tego świetnie podane.
Megg 07.02.2014 19:23
bardzo smaczna i zdrowa sałatka
Ola1984 07.02.2014 18:14
Uwielbiam rukolę i wszystko co zawiera tę sałatę :) Pyszna sałatka.
Krzysztof15 07.02.2014 15:58
super sałatka
Ania321 07.02.2014 14:52
bardzo apetyczna :)
marcia7 07.02.2014 14:51
pyszna taka sałatka
bogusia19 07.02.2014 14:48
ciekawa sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak