Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z orzechami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółtko jajek 2 sztuki
orzechy włoskie 5 dag
chrzan świeżo starty 2 łyżki
sól i pieprz do smaku
schab 6 (plastry)

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z orzechami

Kroki postępowania

1
Plastry schabu zbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem.
Żółtka ugotowane na twardo wymieszać z chrzanem, posiekanymi drobno orzechami.
Doprawić farsz do smaku solą.
Masą smarować kawałki mięsa.
Krok 1 - Roladki z orzechami foto
2
Ciasno rolować, w razie potrzeby spiąć wykałaczką.
Krok 2 - Roladki z orzechami foto
3
Smażyć na maśle bez żadnej panierki na złoty kolor.
Krok 3 - Roladki z orzechami foto
4
Można podać z ziemniakami albo ryżem.
Krok 4 - Roladki z orzechami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

luna19 07.11.2013 22:11
apetyczne roladki
katarzynka455 07.11.2013 16:54
robię podobne ale jednak trochę inne:)
Monia 07.11.2013 15:07
W taki sposób roladki jeszcze nie jadłam :)
Janina 07.11.2013 14:49
Ciekawa wkładka;)
msmors 07.11.2013 14:37
pyszny obiadek
iwi 07.11.2013 14:11
Pyszne roladki
Olga_SK 07.11.2013 12:51
ciekawy ten dodatek orzechów :)
matesko 07.11.2013 12:09
lubię wszystko co z orzechami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak