Roladki z orzechami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żółtko

    2 sztuki
  • orzechy włoskie

    5 dag
  • chrzan świeżo starty

    2 łyżki
  • sól i pieprz

    do smaku
  • schab

    6 (plastry)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Roladki z orzechami foto
Plastry schabu zbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem.
Żółtka ugotowane na twardo wymieszać z chrzanem, posiekanymi drobno orzechami.
Doprawić farsz do smaku solą.
Masą smarować kawałki mięsa.
Krok 2 - Roladki z orzechami foto
Ciasno rolować, w razie potrzeby spiąć wykałaczką.
Krok 3 - Roladki z orzechami foto
Smażyć na maśle bez żadnej panierki na złoty kolor.
Krok 4 - Roladki z orzechami foto
Można podać z ziemniakami albo ryżem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
luna19 07.11.2013 22:11
apetyczne roladki
katarzynka455 07.11.2013 16:54
robię podobne ale jednak trochę inne:)
Monia 07.11.2013 15:07
W taki sposób roladki jeszcze nie jadłam :)
Janina 07.11.2013 14:49
Ciekawa wkładka;)
msmors 07.11.2013 14:37
pyszny obiadek
iwi 07.11.2013 14:11
Pyszne roladki
Olga_SK 07.11.2013 12:51
ciekawy ten dodatek orzechów :)
matesko 07.11.2013 12:09
lubię wszystko co z orzechami

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat