Roladki schabowe z fetą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser feta

    5 plastrów
  • sos sojowy

    2 łyżki
  • Majeranek suszony Prymat

    2 łyżki
  • żółty ser

    1 garść
  • sok z cytryny

    do smaku
  • Czosnek suszony Prymat

    1 łyżka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 łyżka
  • schab bez kości

    5 (plastry)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab rozbijamy na cieńsze plastry i przyrządzamy marynatę.
Sos sojowy wlewamy do miski i dodajemy majeranek, czosnek, pieprz, sok z cytryny.
Plastry zanurzamy w marynacie i schładzamy w lodówce 1 godzinę.

Na każdy schab kładziemy plaster sera feta, zawijamy i wkładamy do żaroodpornego naczynia. Posypujemy żółtym serem i pieczemy 50 min w temperaturze 190 stopni.

Ja podałam roladki z ziemniaczkami i surówką coleslaw.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Aneta41 28.08.2012 23:19
smakował by mi taki obiadek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat