Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rafaello

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 1 szkl
kasza manna 8 łyżek
miód 2 łyźki
orzechy włoskie 5 szt
migdały 10 szt
rodzynki 2 garście
wiórki kokosowe
mleko 2% 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Rafaello

Kroki postępowania

1
Wodę nastawiamy na ogień a w mleku mieszamy kaszę mannę. Wlewamy do wody mleko i dodajemy miód.
Krok 1 - Rafaello foto
2
Całość gotujemy mieszając aż kasza zgęstnieje. Odstawiamy do ostygnięcia.
Krok 2 - Rafaello foto
3
Orzechy i migdały rozdrabniamy.
Krok 3 - Rafaello foto
4
Do zimnej kaszy dodajemy bakalie i mieszamy dokładnie,.
Krok 4 - Rafaello foto
5
Z masy formujemy kulki i obtaczamy w wiórkach.
Krok 5 - Rafaello foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak