Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 0,5 kg
drożdże 5 dag
mleko 1,5 szklanki
szczypta soli
cukier 2,5 łyzki
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy

Proste w wykonaniu:

Przygotowaną mąkę musimy przesiać , dodajemy sól. Dodajemy drożdze i, w głębieniy które robimy np w srodku maki. Posypujemy na nie cukier i mleko. Po 5 minutach dodajemy jajko i mieszamy dokładnie. Odstawiamy na godzinę. Wyrośnięte ciasto nakładamy łyżką na rozgrzanąpatelnie z tłuszczem i smażymy z jednej i drugiej strony.

Za chwile przedstawię troszkę inny przepis na ciasto:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kas2 25.09.2012 22:57
uwielbiam. mogłabym jeść i jeść :)
mic 13.09.2012 21:16
smaczne
Magdalena1110 07.09.2012 22:12
dodaję jeszcze jabłka są pyszne
Elżbieta17 21.08.2012 15:02
super, zabieram przepis do mojej księgi:)
Papryczka 17.08.2012 12:29
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak