Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pulpety wołowo - wieprzowe z grilla

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kajzerki 2 sztuki
cebule 2 sztuki
mięso mielone wołowo-wieprzowe 80 dkg
sok z cytryny 1 łyżka
olej 1 łyżka
sól do smaku
pieprz
natka pietruszki
jajko 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: pulpety wołowo - wieprzowe z grilla

Mięso mielone wołowo-wieprzowe wyrabiam z kajzerkami (które wcześniej moczę w zimnej wodzie i dokładnie odciskam ), pokrojonymi w kostkę cebulami i jajkami. Do masy dodaję posiekaną natkę pietruszki, sok z cytryny, olej oraz sól i pieprz. Wstawiam masę na 30 minut do lodówki, po czym formuję pulpety i piekę kwadrans na grillu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andżelika1 14.08.2012 17:53
pycha
sznycel 08.08.2012 18:45
proponuję podawać z surówką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak