Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przecier z pieczonych buraków

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki ćwikłowe 1 kg
Kwas cytrynowy Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Przecier z pieczonych buraków

Wykonanie:
Buraki jednakowej wielkości wyszorować, opłukać i upiec w piekarniku aż będą miękkie ( piec około 1 godziny). Następnie obrać ze skórki, utrzeć lub zmielić na miazgę i wymieszać z kwaskiem cytrynowym. Zagotować, i gorącym przecierem napełnić słoiki do 4/5 wysokości zamknąć i pasteryzować 15 minut na wrzącej wodzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak