Potrawka z kuskusem, pieczarkami i gotowanym kurczakiem

Potrawka z kuskusem, pieczarkami i gotowanym kurczakiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Błyskawiczne w przygotowaniu danie, do którego przygotowania wykorzystałam mięso, na którym gotowałam zupę. Dodatek kuskusu, pieczarek i pora sprawił, że powstało smaczne i pożywne danie.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

wszystkie składniki

  • por

    0.5 sztuki
  • pieczarki

    130 gramów
  • ugotowane mięso z kurczaka

    1 nóżka
  • oliwa

    2 łyżki
  • kuskus

    70 gramów
  • śmietana 18-procentowa

    3 łyżki
  • Pieprz czarny- MŁYNEK

    1 szczypta
  • sól

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kuskus wsypać do małej miseczki i zalać wrzątkiem tak, by poziom wody przekraczał poziom kaszy o około pół centymetra. Zostawić na 5 minut.
Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić pora pokrojonego w półplasterki i lekko do podsmażyć. Dodać oczyszczone i pokrojone w plasterki pieczarki. Smażyć do momentu, aż puszczą sok. Następnie dodać kawałki ugotowanego udka oraz kuskus. Dodać również śmietanę, przyprawić do smaku solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Dusić jeszcze przez około 2-3 minuty.
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat