Portobello nadziewane kremem z kuczaka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udko z kurczaka gotowane

    1 szt
  • cebula

  • serek topiony

    1 szt
  • olej do smażenia

  • sól do smaku

  • porto

    8 szt
  • czarne oliwki bez pestek

    7 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby obrać ze skórki. Odciąć nóżki. Siedem sztuk wrzucić na posolony wrzątek i gotować ok. 2 minut( raz zrobiłam bez obgotowania grzybów i były trochę twarde). Mięso obrać od kości. Cebulkę i ostatniego, pokrojonego grzybka portobello oraz nóżki z pozostałych- usmażyć. Zmiksować razem mięso, serek, cebulę i usmażone grzyby. Doprawić do smaku. Powstałą pastą faszerować pozostałe grzyby. Ułożyć je na natłuszczonej blasze i zapiekać 15-20 minut. Dekorować np.: oliwkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewelina38 13.04.2013 10:12
rewelacyjna propozycja i bardzo jestem ciekawa smaku, bo nigdy nie jadłam tych grzybów
M. Monroe 24.11.2012 20:08
mmm ... ciekawam smaku ...
Mati13 28.07.2012 16:22
ciekawa propozycja
Robert10 27.07.2012 22:59
świetne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat