Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Poncz z truskawkami i mango

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

estragon 1 pęczek
limonka 3 szt
cukier brązowy 5 łyżek
wino słodkie białe 750 ml
truskawki świeże 500 g
mango 1 szt
liczi 1 garść (u nas longan)
lód

Przepis i sposób przygotowania na: Poncz z truskawkami i mango

Gałązki estragonu opłukałem, osuszyłem. Kilka odłożyłem do dekoracji.
Z jednej limonki wycisnąłem sok, pozostałe pokroiłem na plasterki.
Sok z limonki, cukier, pozostały estragon, pół szklanki wina zagotowałem, od zawrzenia gotowałem 5 minut.
Wystudziłem, po czym przecedziłem przez sitko.
Truskawki odszypułkowałem, opłukałem, pokroiłem na plastry. Mango pokroiłem w kostkę.
Owoce longan obrałem, wypestkowałem. Owoce wrzuciłem do przezroczystej miski, zalałem syropem, odstawiłem na godzinę. Po tym czasie zalałem resztą wina, dodałem kostki lodu i estragon.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sezamek 07.06.2016 23:23
Wygląda super
Wacław 07.06.2016 15:34
napój na 5 :-)
Futka 07.06.2016 13:27
Boski! Połączenie idealne
justynkag 07.06.2016 13:03
Rewelacja. Pysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak