Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomarańczowe kakao

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 1 szklanka
kakao 2 łyżki ciemnego
sok z pomarańczy u mnie z czerownej - 3 łyżki
pomarańcza 1 plaster
cukier trzcinowy 3/4 łyżki
cynamon szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pomarańczowe kakao

Do garnuszka z grubszym dnem wlewamy szklankę mleka (250 ml), dodajemy 2 łyżki ciemnego kakao, 3 łyżki soku z czerwonej pomarańczy, około 1 łyżeczki skórki startej z pomarańczy (pomarańczę najpierw dobrze wyszoruj). Całość gotujemy na małym ogniu, mieszając. Gdy składniki dobrze się połączą na koniec dodajemy szczyptę cynamonu.

Nasze pomarańczowe kakao przelewamy do pucharka. Podajemy z plastrem pomarańczy (powinien być lekko zanurzony w kakao, jak na zdjęciu).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Diana Rusiłowicz 05.02.2017 00:35
Musi być przepyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak