Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomarańczowa latte

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 200 ml
kawa rozpuszczalna 2 łyżeczka
cukier brązowy 1 łyżeczka
cukier puder 1 łyżeczka
śmietana 30% 50 ml
cynamon
mus z dyni 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pomarańczowa latte

Mus z dyni i brązowy cukier dodajemy do mleka. Ciągle mieszając, doprowadzamy do wrzenia. Lekko studzimy, przelewamy do wysokiej i przezroczystej szklanki.

Kawę rozpuszczamy w 80 ml wrzątku. Od razu wlewamy cienkim strumieniem na szklanki z dyniowym mlekiem. Najważniejsze o czym musicie pamiętać to to, aby kawa miała wyższą temperaturę niż mleko, dzięki czemu otrzymacie wyraźne warstwy.

Śmietanę 30 % ubijamy na sztywno, dodając pod koniec cukier puder.

Bitą śmietanę nakładamy na kawę. Obficie posypujemy cynamonem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kolorowa 20.10.2014 17:17
super wygląda...ale dodaj do składników w liście dynie
Helena63 20.10.2014 16:58
chętnie zrobię
Grazyna0211 20.10.2014 13:48
fajny pomysł
Joannasz3190 20.10.2014 13:09
Rewelacja! :)
Noruas 20.10.2014 13:06
mnaim!uwielbiam kawę! super połączenie!
BernadettaP 20.10.2014 13:02
Jola91, polecam. Dzięki dyni smak kawy jest słabo wyczuwalny, a latte samo w sobie pyszne :)
jola91 20.10.2014 12:16
Wyborna :) Choć wielbicielką kawy nie jestem, ale na tą chyba się skuszę :D
olyabuziaczek 20.10.2014 12:14
musi byc wyborne
Krystyna32 20.10.2014 10:51
wygląda pysznie
BernadettaP 20.10.2014 10:36
Do przygotowania kawy używamy 10 dag musu z dyni- niestety system nie chce mi tego zapamiętać...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak