Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczki duszone w sosie warzywnym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 600 gram
sól i pieprz
Kucharek przyprawa uniwersalna
bulion 400 ml
marchew 1 sztuka
por (biała część) 1 sztuka
cukinie małe 1 sztuka
pomidor 5 sztuk
koncentrat pomidorowy 2 lyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki duszone w sosie warzywnym

Mięso myjemy , osuszamy i kroimy w grube plastry. Mięso nacieramy przyprawami. Obsmażamy na złoty kolor , przekładamy do garnka zalewamy bulionem i dusimy. Dodajemy starta marchew, pokrojonego pora, obrane ze skórki i pozbawione gniazd nasiennych pomidory oraz pokrojoną cukinie. Dusimy do miękkości , dodajemy koncentrat doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MarysiaB 16.01.2017 11:49
uwielbiam poledwiczki
Wacław 16.10.2014 11:22
pyszne miesko ładnie podane :-)
Marta Ryżek-Kalkowska 15.10.2014 22:36
lubie takie delikatne mięsko.
Megg 15.10.2014 22:08
Pyszne miesko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak