Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica faszerowana papryką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion drobiowy 2 szklanki
śmietana 3 łyzki
polędwica 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica faszerowana papryką

Polędwicę myjemy osuszamy i kroimy tak aby powstal prostokąt. Lekko rozbijamy. Nacieramy solą i pieprzem. Papryke myjemy, wycinamy gniazda nasienne. Kroimy w paski, sparzamy wrzącą wodą. Papryke ukaldamy na mięsie i zwijamy rolade. Związujemy nicią . Obsmażamy na rozgrzanej patelni bez tluszczu. Nastepnie podlewamy bulionem i dusimy do miekosci. Gdy mięso będzie miekkie a bulion zredukuje swoja objętośc dodajemy śmietanę doprawiamy do smaku. ROlade kroimy w plastry podajemy z powstałym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak