Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piołunówka

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

piołun 2 łyżki
spirytus 1/2 l
cukier 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Piołunówka

Liście piołunu oczyścić, wypłukać i rozdrobnić. Oberwać i wypłukać 15 liści mięty. Włożyć do słoja, dodać klilka rodzynek, goździków i kawałek cynamonu. Zalać spirytusem. Odstawić na 10 dni w ciemne miejsce. Przygotować syrop z 3/4 litra wody i 25 dag cukru. Ostudzić syrop i połączyć z nalewem. rozlać do butelek i odstawić na miesiąc.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Skoter 29.08.2013 17:34
ciekawa jestem smaku
matesko 05.09.2012 08:13
zdrowa i dobra
okrysia 02.09.2012 09:03
Smaczne to! ale i zdrowe na układ trawienny
tom 01.09.2012 17:47
ciekawy smak i pomysł
gosia47-47 01.09.2012 16:29
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak