Pierogi z jagodami

Pierogi z jagodami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    400 g
  • woda

    1/2 szklanki
  • oliwa

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Pierogi z jagodami

Z podanych składników zagnieść ciasto, owoce posypać mąką ziemniaczaną,obtoczyć w cukrze z bułką tartą.Ciasto rozwałkować, wykrawać kółka, układać owoce i zawijać.Po ugotowaniu polać masełkiem i śmietanką.Posypać cukrem.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (24)

[email protected] 12.06.2012 10:00
bardzo dobre
[email protected] 12.06.2012 10:00
bardzo dobre
Neetka90 25.05.2012 22:37
hmm :>>
Neetka90 25.05.2012 22:37
hmm :>>
Neetka90 25.05.2012 22:37
hmm :>>
Goya 24.04.2012 22:17
mniam
[email protected] 19.04.2012 13:04
super
babcia 13.03.2012 09:29
jeszcze troszke trzeba poczekac
owocówka 02.01.2012 09:15
super
ogi18 04.12.2011 20:44
pychota

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat