Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi ruskie

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto

mąka pszenna 3 szkl
woda 0,75 szkl

farsz

ziemniaki 1 kg
twaróg 200 g
cebula 1 szt
sól i pieprz 1 łyżeczka
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi ruskie

Ziemniaki obieramy, gotujemy do miękkości. Studzimy. W tym czasie robimy ciasto na pierogi. Z podanych składników wyrabiamy ciasto. Cebulkę kroimy w kostkę i szklimy na maśle. Do miski wkładamy ziemniaki, twaróg, cebulkę i przyprawy. Wszystko blendujemy na jednolitą konsystencję. Rozwałkowujemy ciasto i wykrawamy z nich kółka np. za pomocą szklanki. Na krążki nakładamy łyżeczkę farszu, składamy na pół i zlepiamy boki. Gotujemy w wodzie około 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 30.07.2016 18:01
smaczne jedzonko
Krzysztof15 30.07.2016 09:19
bardzo lubię
halina17 29.07.2016 21:33
Dobre pierogi.
agnieszka214 29.07.2016 13:01
Lubię dobre pierogi
Wacław 29.07.2016 07:26
te ruskie sa pyszne
Jolcia_90 29.07.2016 00:08
wyglądają bardzo smacznie :)
Babeczka35 28.07.2016 22:14
Smakowite pierogi.
Franciszek 28.07.2016 00:26
dobre pierogi
MałaMi89 27.07.2016 23:57
Jak ja kiedyś nie lubiłam ruskich... a teraz uwielbiam!
Renata9 27.07.2016 22:32
Uwielbiam ruskie pierogi :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak