Pieczona karkówka

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula biała

    3 szt
  • majonez

  • ser żółty

    30 dag
  • sól

  • pieprz

  • majeranek

  • karkówka

    bez kości
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dzień wcześniej mięso myjemy i porcjujemy na plastry. Przyprawiamy solą oraz pieprzem i zalewamy ketchupem. Odstawiamy na noc do lodówki. Następnego dnia w naczyniu żaroodpornym układamy na przemian ; karkówka, krążki cebuli, żółty ser i łyżka majonezu. Postępujemy tak, aż do skończenia składników. Mięso pieczemy pod folią aluminiową przez 1h lub 1,30 w temperaturze 170 stopni. 20 minut przed wyjęciem odkrywamy mięso by się ładnie zarumieniło. Podajemy z pieczonymi ziemniakami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ppaulina 03.01.2014 16:24
super mięsko
Megg 02.04.2013 09:38
pyszności!!!
Boska_Agatka 01.04.2013 22:30
mniam mniam smakowite
IwonaDD 01.04.2013 22:00
smakowite !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat