Paczuszki francuskie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • ciasto francuskie

    1 opakowanie
  • szpinak mrożony

    200 g
  • szynka

    4 plasterki
  • kukurydza w puszce

    5 łyżek

sos czosnkowy

  • majonez

    1 łyżka
  • jogurt naturalny

    2 łyżki
  • Czosnek suszony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z jogurtu i majonezu przygotowujemy sos. Smarujemy nim ciasto i kroimy na kwadraty. Szynkę także kroimy. Szpinak podduszamy na maśle. Kukurydzę odcedzamy od zalewy. Ciasto kroimy na kwadraty na każdym układamy: szpinak, kukurydzę i szynkę. Zaklejamy w paczuszkę i pieczemy wg. instrukcji

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Róża1 23.04.2016 17:08
bardzo smaczna przekąska !!! palce lizać :-)
Franciszek 23.04.2016 15:51
pyszne paczuszki
endzi 23.04.2016 13:51
Fajna przekaska!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat