Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Oładki ziemniaczane z makiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
jajko 1 szt.
mak 25 dag
sól do smaku
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Oładki ziemniaczane z makiem

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Ziemniaki obrać, połowę ugotować i gorące utłuc, a drugą połowę zetrzeć na tarce. Sok odcisnąć, połączyć z ugotowanymi ostudzonymi ziemniakami, dodać jajko, mak i sól do smaku.
Krok 1 - Oładki ziemniaczane z makiem foto
2
Wyrobić masę dokładnie.
Krok 2 - Oładki ziemniaczane z makiem foto
3
Formować placuszki i smażyć na oleju. Podawać z maślanką lub na słodko z konfiturą.
Krok 3 - Oładki ziemniaczane z makiem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 29.04.2015 19:53
może być dobre :)
aginaa 29.04.2015 11:49
pomyslowe bardzo
Franciszek 29.04.2015 09:59
Czegoś takiego nie jadłem ,super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak