nalewka malinowa

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • maliny

    2 litry
  • spirytus

    0,5 l
  • wódka

    0,5 l
  • cukier

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Maliny myjemy. Wrzucamy do dużego słoja. Zasypujemy cukrem i zakręcamy. Odstawiamy w ciepłe i ciemne miejsce na 7 dni. Codziennie potrząsamy słojem aby cukier się rozpuścił. Po tym czasie zalewamy owoce spirytusem i wódką. Ponownie zakręcamy i odstawiamy na miesiąc. Po miesiącu przecedzamy nalewkę i zlewamy do karafek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Madzai 03.10.2016 08:39
Mniam mniam :)
gosia56 22.09.2016 09:23
smaczna naleweczka
wedith1 21.09.2016 14:27
oj piłabym .... ;)
agnieszka214 21.09.2016 11:20
pycha taka nalewka domowa
Wacław 21.09.2016 11:13
chętnie skosztuję ;-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat