NALEŚNIKI PINACOLADA – z serem, ananasem i bananami pod kokosową pierzynką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

NALEŚNIKI

  • mąka pszenna

    1 szkl
  • mleko

    2 szkl
  • proszek do pieczenia

    1 łyzeczka
  • jajko

    2 szt
  • sól

    1 szczypta
  • olej do smażenia

    0,5 szkl

NADZIENIE

  • ser biały

    300 g
  • ananas

    200 g
  • banan

    2 szt
  • dżem ananasowy

    100 g

DODATKOWO

  • wiórki kokosowe

    50 g
  • śmietana 30%

    150 ml
  • cukier puder

    3 łyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Składniki na naleśniki mieszamy, smażymy średniej wielkości naleśniki.

Każdy smarujemy dżemem ananasowym, pokrywamy warstwą białego sera, pokrojonym w plasterki bananem i pokrojonym w kosteczkę ananasem.

Posypujemy odrobiną kokosu i zawijamy.

Układamy obok siebie w naczyniu do zapiekania posmarowanym odrobiną masła.

Zalewamy śmietaną wymieszaną z cukrem pudrem i wiórkami kokosowymi.

Wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na ok. 20-25 minut ( aż śmietanka się zapiecze ).

Zajadamy gorące!

Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ostra Na Słodko 29.08.2015 18:32
Na zakończenie lata :)))
Ada-Gaba 28.08.2015 21:12
fajny przepis
ilka01 28.08.2015 18:26
pychota :)
marcia7 28.08.2015 18:19
apetyczne naleśniczi
Jadwiga/Jaga85 28.08.2015 17:15
Pysznie, takie naleśniki to bym zjadła:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat