Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus jabłkowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 2 kg
cukier 1/4 kg
cukier wanilinowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Mus jabłkowy

Jabłka obieramy, kroimy na niewielkie kawałki i przekładamy do garnka. Podlewamy odrobiną wody i podduszamy jabłka do całkowitego rozpadnięcia się. Dodajemy cukier oraz cukier wanilinowy. Następnie jabłka miksujemy. Gorący mus przekładamy do wyparzonych słoików. Zakręcamy, odwracamy do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia35 02.09.2013 14:34
jak ja już dawno go nie robiłam...
kamyk 02.09.2013 10:04
super mus, ja takie lubię zjeść zimą
gosia1988 02.09.2013 07:59
na zimę będzie jak znalazł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak