Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z gotowanych grzybów

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
pietruszka zielona 1 garść
cebula 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
grzyby 0,5 gotowane

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z gotowanych grzybów

Kroki postępowania

1
Odgotowane grzyby mielimy przez maszynkę, pod koniec mielenia dodajemy jedną kromkę suchego chleba.
Krok 1 - Mielone z gotowanych grzybów foto
2
Następnie dodajemy posiatkowaną cebulę oraz pietruszkę i wszystko dokładnie mieszamy.
Krok 2 - Mielone z gotowanych grzybów foto
3
Następnie dodajemy jedno jajko i cztery łyżki bułki tartej oraz doprawiamy. Należy pamiętać o tym, że grzyby należy dość mocno i intensywnie doprawić. Wszystko mieszamy tak długo, aż uzyskamy jednolitą masę.
Krok 3 - Mielone z gotowanych grzybów foto
4
Kolejno formułujemy mielone i układamy na talerzu...
Krok 4 - Mielone z gotowanych grzybów foto
5
...obsypujemy delikatnie bułką tartą...
Krok 5 - Mielone z gotowanych grzybów foto
6
...i smażymy na patelni z dwóch stron.

Smacznego !
Enjoy!
:)
Krok 6 - Mielone z gotowanych grzybów foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jakub7 26.04.2013 20:00
Fajna alternatywa dla tradycyjnych mielonych !
Beata23 05.11.2012 14:21
Fajne mięsko na obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak