Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Medaliony z indyka z nutą pomarańczowo-miętową

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza kukurydziana 2 łyżki
pomarańcza 1 szt
mięta posiekana 1 łyżeczka
mąka 2 łyżki
jajko 1 szt
masło klarowane 2 łyżki
sól, pieprz
Gałka muszkatołowa cała Prymat
indyk 2 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Medaliony z indyka z nutą pomarańczowo-miętową

Kroki postępowania

1
Medaliony lekko rozgnieść dłonią lub rozbić tłuczkiem, natrzeć startą gałką muszkatołową i skropić sokiem z połowy pomarańczy. Pomarańcze przed użyciem sparzyć wrzątkiem.
Krok 1 - Medaliony z indyka z nutą pomarańczowo-miętową foto
2
Z połowy pomarańczy ściąć kolorową skórkę (bez albedo) i drobno posiekać. Wymieszać z kaszą i posiekaną miętą. Plastry indyka posolić i panierować kolejno w mące, jajku i kaszy pomarańczowo-miętowej.
Krok 2 - Medaliony z indyka z nutą pomarańczowo-miętową foto
3
Smażyć rumieniąc z obu stron.
Krok 3 - Medaliony z indyka z nutą pomarańczowo-miętową foto
4
Podawać z pozostałym miąższem pomarańczy wymieszanym z ugotowanym ryżem oraz sałatką z białej i czerwonej kapusty.
Krok 4 - Medaliony z indyka z nutą pomarańczowo-miętową foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edludwicki 25.11.2013 08:29
wykwitnę i smaczne
6zer
6zer 25.11.2013 08:27
wyglada apetycznie
fotoviderek 25.11.2013 07:37
Kolejne pysznie przyrządzone mięsko, pycha :)
Konczi 25.11.2013 07:12
wyglądają pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak