Majowa sałatka z fetą i oliwkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sałata lodowa

    1 sztuka
  • pomidory

    2 sztuki
  • papryka

    1 sztuka
  • kukurydza

    1 puszka
  • oliwki czarne

    1 szklanka
  • feta

    1 opakowanie
  • oliwa

    1/4 szklanki
  • woda

    1/4 szklanki
  • bazylia

    do smaku
  • sól

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Majowa sałatka z fetą i oliwkami foto
Do dużej salaterki rwiemy sałatę.
Krok 2 - Majowa sałatka z fetą i oliwkami foto
Wszystkie warzywa kroimy w kostkę (większą lub mniejszą), siekamy oliwki, i kroimy w kostkę fetę. Dodajemy kilka porwanych listków świeżej bazylii i kukurydzę z puszki
Krok 3 - Majowa sałatka z fetą i oliwkami foto
Przygotowujemy sos: łączymy oliwę z wodą, dodajemy bazylię, trochę kolorowego pieprzu i sól. Zalewamy sałatkę i wszystko dokładnie mieszamy.
Krok 4 - Majowa sałatka z fetą i oliwkami foto
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 31.07.2013 09:59
jaka kolorowa , też takie lubię
kokoszka 31.05.2013 23:48
super kolorowa
miki47 31.05.2013 22:15
moje ulubione smaki
iwi 31.05.2013 22:11
Połączenie zderowia i smaku.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat