Leczo warzywno kiełbasianie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa

    1 kg
  • cukinia

    3 szt
  • natka pietruszki

    1 garść
  • papryka czerwona

    1 szt
  • przecier pomidorowy

    200 ml
  • pomidory krojone z puszki

    2 szt
  • papryka jalapeno

    2 szczypta
  • sól czarna

    do smaku
  • papryka mielona

    1 łyżka
  • fasolka szaragowa

    2 szkl
  • olej do smażenia

  • Cebulka perłowa marynowana Smak

    1 słoik
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kiełbasę , ja miałam akurat z dzika , dostałam od znajomego , pokroiłam w pół talarki i na odrobinie oleju je przesmażyłam , do zrumienienia .
Nastepnie dodajemy pokrojone cebulki marynowane ,one są malutkie więc tylko na pół .Natkę szatkujemy i dodajemy do kiełbasy , dusimy .
Cukinię obieramy i kroimy w kostkę ,wrzucamy również odrazu , dobrze jak nam sie troszkę rozgotuje , bo ja tego nei zagęszczałam niczym , kolejno dajemy przecier , pomidory , fasolkę pokrojoną w kawałki max 2 cm . Doprawiamy do smaku i dusimy jakieś 30 min , do odprawowania płynu i uzyskania odpowiedniej konsystencji .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 08.12.2016 16:55
pięknie podane
natala25 26.08.2013 11:46
O świetny pomysł. Przepis koniecznie musi zagoscić w mojej kuchni
fotoviderek 26.08.2013 07:50
Świetne leczo i do tego pięknie podane :)
Anna133 24.08.2013 09:03
fajne i rozgrzewające ;) polecam
Cranberry 23.08.2013 16:59
fajne danie
goofy9 23.08.2013 14:53
pysznie podane
rafał5 23.08.2013 13:21
lubię i polecam.
Anna133 23.08.2013 12:51
Idealne na wyczyszczenie lodówki :D a potem pyszny obiadek :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat