Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki z kapustą kiszoną, pieczarkami i kiełbasą - najprostszy przepis :)
1. Makaron gotujemy na al dente (jest taki specjalny łazankowy, ale jak brakuje nam w kuchni takiego, to może go zastąpić każdy inny np. świderki, wstążki)
2. Kroimy drobno cebulę. Pieczarki i kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni na oleju.
3. Kroimy kapustę i nakładamy ją na patelnię. Wlewamy szklankę wody i pod przykryciem dusimy kapustę na patelni. Kapustę przyprawiamy solą, pieprzem, zielem angielskim i innymi ziołami według uznania.
4. Podsmażoną cebulę, pieczarki i kiełbasę dodajemy do kapusty, która dusi się na patelni.
5. Gotowy makaron dodajemy do kapusty mieszamy wszystko razem i gotowe! Teraz to już tylko nakładać na talerze i jeść :)
Smacznego!