Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki z kapustą
Kapustę odciskamy z nadmiaru wody i siekamy na mniejsze.
2.
Do garnka dodajemy kapustę kminek, 2 ziela angielskie i liść laurowy. Całość zalewamy wodą. Gotujemy na małym ogniu ok 20 min. Po tym czasie odcedzamy kapustę, zalewamy świeżą wodą i gotujemy kolejne 25 minut
3.
Na patelni roztapiamy masło. Cebulę obieramy i kroimy w cienkie piórka. Wrzucamy na rozgrzane masło i szklimy. Kiełbasę kroimy w kostkę i dodajemy do zeszklonej cebuli. Przesmażamy ok 7 minut
4.
Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy bądź oleju
5.
Do kapusty dodajemy cebulę z kiełbasą, oraz koncentrat i mieszamy. Dodajmey makaron i ponownie bardzo delikatnie mieszamy