Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z kiełbasą i cebulą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

podudzia z kurczaka 1 kg
kiełbasa 350 gram
cebula 3
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
masło lub margaryna 50 gram
woda 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z kiełbasą i cebulą

Kroki postępowania

1
Podudzie z kurczaka płuczemy, osuszamy i przyprawiamy solą, pieprzem oraz przyprawą do kurczaka. Mięso układamy w głębszej patelni, do której wlewamy 50 ml wody i dodajemy masło lub margarynę.
Krok 1 - Kurczak z kiełbasą i cebulą foto
2
Cebulę obieramy, drobno kroimy i wykładamy na mięso.
Krok 2 - Kurczak z kiełbasą i cebulą foto
3
Kiełbasę kroimy w plasterki i także wykładamy na mięso.
Krok 3 - Kurczak z kiełbasą i cebulą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 02.07.2014 09:04
pyszne mięsko
kate.500 16.06.2014 22:56
apetyczne danie
Bernadeta1 15.06.2014 19:50
super jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak