Przepis i sposób przygotowania na: Kruche ciasto z jabłkami
Chłodne wykładamy na ciasto a na nie skubiemy resztę ciasta. Pieczemy 45 minut w 180 stopniach w foremce 25/36. Po wyjęciu z piekarnika skrapiamy masłem rozpuszczonym i posypujemy cukrem.
margaryna | 1 szt |
mąka pszenna | 80 dag |
proszek do pieczenia | 0,5 szt |
cukier | 20 dag |
sól | 1 szczypta |
cukier wanilinowy | 1 szt |
śmietana | 2 łyżki |
jaja | 2 szt |
cukier | do smaku |
cynamon Prymat | do smaku |
jabłka | 2 kg |
galaretka owocowa | 2 szt |
masło | 10 dag |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: