Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
ziemniaki
300 gram -
papryka czerwona
4 duze sztuki -
cebula
2 sztuki -
bulion
1,5 l -
czosnek
2 ząbki -
śmietana
kilka łyżek -
olej rzepakowy
-
miks ziół
-
parówki
kilka kromek
Sposób przygotowania
Kroki postępowania
Do pojemniczka od blendera wkładamy pęczek ziół i wlewamy olej rzepakowy kilka łyżek (możemy też dodać ząbek czosnku) Całość miksujemy za pomocą blendera do rozdrobnienia składników (konsystencją ma przypominać pesto). Gotowym dressingiem smarujemy kromki pieczywa i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na 2-4 minuty.
Do zupy dodajemy odrobinę gęstej, śmietany i ozdabiamy ziołami.
Komentarze (7)
Nie masz konta? Zarejestruj się