krem czekoladowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kakao słodkie

    5 łyżek
  • culier

    5 łyżek
  • kremówka

    500 mililitrów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Smietane ubijamy z cukrem. Gdy zacznie sztywniec powoli dodajemy kakako i dalej ubijamy., gotowy krem odstawiamy do lodówki na 2 godziny. można podawać z biszkoptami lub przekładać ciasto.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
moniczka1 01.03.2011 16:57
extra wyglada
Gosia40 28.02.2011 15:07
pyszności
agnieszka137 28.02.2011 11:02
super puszysty
halinka1011 28.02.2011 08:55
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat