Kotlety z ciecierzycą i rzeżuchą

Kotlety z ciecierzycą i rzeżuchą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciecierzyca

    1,5 szkl
  • marchew

    1 szt
  • jajko

    1 szt
  • sól i pieprz

    szkl
  • cebula

    2 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    do panierki
  • kiełki rzeżuchy

    0,5 szkl (posiekana)
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kotlety z ciecierzycą i rzeżuchą

Kroki postępowania

Krok 1 - Kotlety z ciecierzycą i rzeżuchą foto
Ciecierzycę namoczyć na noc, na drugi dzień ugotować w osolonej wodzie wraz z marchewką. Wycedzić i przestudzić, dodać pokrojoną w kostkę cebulkę.
Krok 2 - Kotlety z ciecierzycą i rzeżuchą foto
Zmiksować ale tak by pozostały grudki. Dodać rzeżuchę.
Krok 3 - Kotlety z ciecierzycą i rzeżuchą foto
Dodać roztrzepane jajko. Doprawić do smaku .

Krok 4 - Kotlety z ciecierzycą i rzeżuchą foto
Dokładnie wymieszać.
Krok 5 - Kotlety z ciecierzycą i rzeżuchą foto
Formować kotleciki i obtoczyć je w bułce tartej. Smażyć na klarowanym maśle na złoty kolor.
Krok 6 - Kotlety z ciecierzycą i rzeżuchą foto
Podawać na ciepło lub zimno

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

gusia1000 17.09.2015 13:34
Super kotlety.
Róża1 17.09.2015 10:45
świetny pomysł !!!!!!!!!!
Anna169Hosz 17.09.2015 10:05
Ja sie piszę na takie kotleciki!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat