Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z ciecierzycą i rzeżuchą

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciecierzyca 1,5 szkl
marchew 1 szt
jajko 1 szt
sól i pieprz szkl
cebula 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
kiełki rzeżuchy 0,5 szkl (posiekana)

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z ciecierzycą i rzeżuchą

Kroki postępowania

1
Ciecierzycę namoczyć na noc, na drugi dzień ugotować w osolonej wodzie wraz z marchewką. Wycedzić i przestudzić, dodać pokrojoną w kostkę cebulkę.
Krok 1 - Kotlety z ciecierzycą i rzeżuchą foto
2
Zmiksować ale tak by pozostały grudki. Dodać rzeżuchę.
Krok 2 - Kotlety z ciecierzycą i rzeżuchą foto
3
Dodać roztrzepane jajko. Doprawić do smaku .

Krok 3 - Kotlety z ciecierzycą i rzeżuchą foto
4
Dokładnie wymieszać.
Krok 4 - Kotlety z ciecierzycą i rzeżuchą foto
5
Formować kotleciki i obtoczyć je w bułce tartej. Smażyć na klarowanym maśle na złoty kolor.
Krok 5 - Kotlety z ciecierzycą i rzeżuchą foto
6
Podawać na ciepło lub zimno
Krok 6 - Kotlety z ciecierzycą i rzeżuchą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 17.09.2015 13:34
Super kotlety.
Róża1 17.09.2015 10:45
świetny pomysł !!!!!!!!!!
Anna169Hosz 17.09.2015 10:05
Ja sie piszę na takie kotleciki!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak