Kotlety rybne

Kotlety rybne

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filetów rybnych

    500g
  • czerstwej bułki

    200g
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2-3 łyżki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • sól

  • jajko

  • olej

    2 łyżki
  • jajko ugotowane na twardo

    2
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety rybne z namoczoną w wodzie i odciśniętą bułką dwukrotnie mielę w maszynce do mięsa. Doprawiam solą oraz pieprzem.Jajka kroję w kosteczkę i dodaję do masy, dokładnie mieszam. Wbijam surowe jajko, wszystko raz jeszcze łączę. Z masy rybnej formuję kotlety i obtaczam w bułce tartej. Rumienię z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna54 22.01.2014 18:33
muszę kiedyś spróbować
Marlenka.S 22.01.2014 17:55
fajne kotleciki
Monika-twin 22.01.2014 16:41
ale pycha kotleciki
nogawkuchni 22.01.2014 14:51
Świetne kotlety,super obiad, bardzo lubię rybę w takiej formie,Twoje kotleciki wyglądają bardzo apetycznie.
Romanowka 22.01.2014 13:47
Pyszne kotleciki!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat