Kotlety jajeczne nieco wzbogacone, czyli z dodatkiem mozzarelli!

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko ugotowane na twardo

    8 szt
  • jajko

    1 szt
  • śmietana 12%

    2 łyżki
  • Musztarda sarepska Prymat

    1 łyżka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2-3 łyżki
  • Kucharek przyprawa do potraw

    1/2 łyżeczki
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    2/3 łyżeczki
  • mozzarella małe kulki

    1 opakowanie
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    do panierowania
  • olej

    do smażenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kotlety jajeczne nieco wzbogacone, czyli z dodatkiem mozzarelli! foto
Ugotowane i studzone jaja zmiksować blenderem, dodać bułkę, musztardę, śmietanę i przyprawy, wymieszać.
Krok 2 - Kotlety jajeczne nieco wzbogacone, czyli z dodatkiem mozzarelli! foto
Następnie dodać odcedzoną i pokrojoną w plasterki mozzarellę, wymieszać.
Krok 3 - Kotlety jajeczne nieco wzbogacone, czyli z dodatkiem mozzarelli! foto
Na końcu dodać surowe jajo i całość delikatnie połączyć.
Krok 4 - Kotlety jajeczne nieco wzbogacone, czyli z dodatkiem mozzarelli! foto
Formować z ciasta kotlety i panierować w bułce tartej.
Krok 5 - Kotlety jajeczne nieco wzbogacone, czyli z dodatkiem mozzarelli! foto
Smażyć w dużej ilości rozgrzanego oleju na złoty kolor z obu stron.
Krok 6 - Kotlety jajeczne nieco wzbogacone, czyli z dodatkiem mozzarelli! foto
Podawać np. z gotowanymi ziemniakami i brokułem z wody.
SMACZNEGO!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 18.01.2016 22:50
lubię kotlety z jajek a z mozzarellą na pewno jeszcze smaczniejsze
Anna169Hosz 18.01.2016 17:08
Ciekawy przepis.
Renata9 18.01.2016 16:20
Pomysłowe kotleciki i na pewno bardzo smaczne :-)
Małgorzata92 18.01.2016 14:26
Fajniutkie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat